Csoma Zsuzsanna Éva Család- és Rendszerállítása Debrecenben

******* EGYÉNI ÉS CSOPORTOS CSALÁDÁLLÍTÁS, RENDSZERÁLLÍTÁS ******* ÖNISMERETI-, ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÁS, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS

Hogyan zajlik?

A család- vagy rendszerállítás általában csoportban zajlik. Az állítást kérő egy-két mondatban elmondja, hogy mivel kapcsolatban szeretne tisztábban látni. Ezt követően a vezető, vagy ő maga a csoporttagok közül családtagjai és saját maga helyett képviselőket választ, akiket az állítást kérő saját belső képe szerint a térbe beállít. Néha lehetőség van rejtett állításra, amikor csak a kliens és a vezető tudják, hogy milyen téma jelenik meg a térben.

Fontos, hogy mind a csoport, mind pedig a képviselők összeszedettek, szándék és elvárás nélküliek legyenek és csupán az érzéseikre hagyatkozzanak, ne pedig a gondolataikra. Az állítások alatt sok türelemre és mégtöbb külső és belső csendre van szükség. A vezető a képviselők érzeteiből és mozgásából látja, hogy hol sérült a rend és kíséri a klienst tudattalan kötései oldásának útján.

A családállítás folyamata alatt mindenki gyógyul. Az is, aki csupán segítőként vesz részt a családállítás alkalmán. Tapasztalata, élményei, felismerései folytán fizikailag talán fáradtan, lelkileg azonban feltöltődve tér haza. Olyan mély érzelmeket, intenzív érzéseket mozdít meg egy-egy állításon való részvétel, amit ritkán tapasztalhatunk meg más körülmények között.  Lelkünkre, életünkre gyakorolt hatása lehet azonnali, katartikus, ám legtöbbször egy lassan ható folyamatról van szó, amely esetenként heteken át is eltarthat, sőt sokszor évekig kísérnek bennünket a kapott képek. Éppen ezért érdemes néhány hetet várni, az élmények feldolgozására időt adni magunknak,  mielőtt rászánjuk magunkat egy újabb családállításra, hiszen idő kell befogadni a kapott képet. Ez a manapság ritkábban használt jobb agyféltekénk munkája. Ha a képet bensőnkké tesszük, integráljuk, akkor lesz maradandó változás. Ha pedig belső világomban rendet teszek, az hatással lehet a külső körülményekre is.

A leggyakoribb kérdés: Hogy hogyan tudnak ráhangolódni a képviselők idegen emberek érzéseire és energiájára?

Létezik egy úgynevezett enrgiamező, amely nem bizonyítható, fizikai síkon nem mérhető, hanem tapasztalható. Ez a közös családi lélek energiamezeje, amelyben minden benne foglaltatik, ami addig a családban történt. Ahogy maga Hellinger fogalmazott: "Benne vagyunk egy lélekben, ami körülvesz bennünket. Egy bölcs erő, ami irányítja életünket."

Mindenféle rendszert meg lehet jeleníteni, hiszen minden egyes rendszernek saját energiamezeje van. Rupert Sheldrake angol biológus megfigyelte, hogy a genetikailag összetartozó élőlények között egy láthatatlan és tudattalan kapcsolati háló van. Ezt a kapcsolati hátót nevezte el "morfogenetikus mező"-nek.

A családállításokon a képviselők ennek a láthatatlan, belőlünk kiterjesztett pszichikai - szellemi erőtérnek a hatása alatt érzékelnek és mozognak, belekerülnek a mi családunk energiamezejébe és ennek az erőtérnek a hatására képesek lemodellezni számukra ismeretlen és sosem látott családtagjaink egymáshoz való viszonyát.  Átadják magukat egy idegen sorsnak, hogy ezzel segítsenek másoknak meglátni a valóságot, a rendszertagok közötti kapcsolatok minőségét.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 69
Heti: 194
Havi: 940
Össz.: 194 052
Oldal: Hogy zajlik a gyakorlatban
Csoma Zsuzsanna Éva Család- és Rendszerállítása Debrecenben - © 2008 - 2018 - csaladesrendszerallitas.hupont.hu