Csoma Zsuzsanna Éva Család- és Rendszerállítása Debrecenben

******* EGYÉNI ÉS CSOPORTOS CSALÁDÁLLÍTÁS, RENDSZERÁLLÍTÁS ******* ÖNISMERETI-, ÉLETVEZETÉSI TÁMOGATÁS, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS

Ahogy éreztem, hogy munkahelyet szeretnék váltani, valami mást, másképpen szeretnék csinálni, elmentem szervezetállításra.
Meglepő volt számomra, ahogy képviselők "megjelenítették" akkori érzéseimet és helyzetemet. Nem teljesen arra számítottam, amit láttam az elején. A képviselőm nem hogy nem érezte jól magát az akkori munkahelyemen, hanem egyenesen "viszolygott" tőle. Nem találta a helyét a többi lehetőség között sem igazán, míg egy - számomra - addig teljesen  új lehetőséget állítottunk be a térbe, ahol a képviselőm azonnal megtalálta önmagát.  
Az állítást követően sokat gondoltam ezekre a képre, de igaz lépést nem tettem. Úgy értem, hogy nem kerestem új állást, nem adtam be sehová az önéletrajzomat, nem mentem állásinterjúkra. De tudtam, hogy váltani szeretnék. Tudtam, hogy körülbelül milyen pozícióban szeretnék dolgozni és ezeket az érzéseket dédelgettem magamban. Sokszor jelenítettem meg magam előtt az állításban látottakat is. Egyre többet gondolkoztam azon, hogy hol, hogyan találhatnám meg a számításaimat. Egy-két közeli barátomnak és egy-két rokonomnak meséltem a tervemről. Egyre jobban kezdett kikristályosodni bennem és megerősödni az a vágy, hogy mindenképpen VÁLTANI AKAROK és szeptembertől új helyen szeretnék dolgozni. Ahogy ez erősödött bennem, egyszer csak kaptam egy fb üzenetet az egyik barátnőmtől, amiben egy állás lehetőséget küldött el, hasonló paraméterekkel, amikre vágytam. Elmentem az állásinterjúra, de bizonytalan voltam egy kicsit a dologban. Az igenre hajlottam, de kértem egy-két nap gondolkozási időt. Aznap visszahívott az interjúztatóm és felajánlott egy magasabb pozíciót, amit elfogadtam. SIKERÜLT munkát váltanom, mára a próbaidő feléhez érkeztem. :) és szeretem az új munkámat.
A szervezetállítás megerősített abban az érzésben, hogy nem voltam jó helyen, és segített tisztán látni azt, hogy képes vagyok nagyot lépni (sőt!! UGRANI), megállom a helyemet, jót tesz a váltás. A belső érzéseim megelevenedtek az állítás segítségével, és sokkal bátrabb lettem ezáltal. Elhittem magamról, hogy válthatok, és elhittem magamról, hogy valóban több rejtőzik bennem, mint amit akkor kihoztam magamból. ÉLJEN! 
Fruzsina
 
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
 
... Végtelenül hálás vagyok Érted Zsuzsi. A találkozásért Veled. És azért, hogy általad, a jelenléted által megláthatom, tapasztalhatom Azt, Aki Valójában Vagyok. ❤ T. Gabi
_________________________________________________________
 
/fogadjátok név nélkül ezt a mélyen őszinte visszajelzést/
 
Gyermekkoromban szexuálisan bántalmaztak. Tinédzserként már aktívan igyekeztem földolgozni ezt a traumát. Többféle módszert kipróbáltam, több segítőhöz elmentem. Nem segített. Legföljebb annyiban, hogy beszéltem róla, de ezt megtettem a közeli barátokkal is. A lelkem automatikusan dolgozta föl folyamatosan, sokáig annyit beszéltem róla, hogy visszatekintve azt mondom, a lelkem kihányta magából a traumát, legalábbis próbálta. De a segítő módszerek nem segítettek. Bele is rohantam egy rosszul működő kapcsolatba. A házasságom részben a trauma újraélése volt. Szültem egy gyermeket. Nem sokkal ezután szembe kellett néznem azzal, hogy a házasságunk tönkre ment, ez egy beteg kapcsolat. Elváltam. Ekkor kezdtem családállításra járni, amivel már évek óta szemezgettem, de nem találtam olyan helyet, segítőt, akiben bíztam volna. Zsuzsit viszont egy olyan ember ajánlotta nekem, akiben nagyon megbíztam. A családállítás rengeteget segített nekem, hogy erősödjek, és magamra találjak. A bántalmazás miatt nem tudtam élvezni a szexet, a házasságomat orgazmus nélkül csináltam végig. Azzal, hogy a családállítás módszerével folyamatosan dolgoztam föl mind a traumát, mind a családommal való kapcsolatom, vagyis a gyerekkorom, annyira gyógyult a lelkem, hogy egyszer csak lett orgazmusom. Pedig én már föladtam. Azt gondoltam talán egyszer elmegyek szexuálpszichológushoz és hátha 40 éves koromra lesz. De még 30 se vagyok és van. Számomra ez a leghatékonyabb módszer, ami eddig segített a gyerekkori traumám földolgozásának hosszú útján, ami még mindig tart.
  
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 
Kedves Zsuzsi!
Körülbelül másfél éve jártam nálad Debrecenben családállításon. Az akkori célom, céljaim maradéktalanul megvalósultak! Azért mentem el akkor hozzád, mert szerettem volna elköltözni anyósoméktól, de a férjem nem, és ezek okait kutattam. Úgy éreztem, nem lehet gyerekem, amíg ott lakunk. Nos egy éve vettük meg a házunkat, 7 hónapja megszületett a kislányunk, és 3 hónapja költözünk be a férjemmel és Szofibabával :)  Szinte hihetetlen az előzmények ismeretében... Gabi
 
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

...szemem előtt lejátszódott az elmúlt négy évem, rájöttem,
hogy azért nem volt soha korban hozzám illő komoly udvarlóm, mert nem társat kerestem, hanem apát, ezzel a férfiakhoz fűződő
kapcsolatom egy eddigi nagy kérdésére választ kaptam.

Az első állításom óta egyre jobban érzem magam, egyre
magabiztosabb vagyok, könnyebben kezdek beszélgetésekbe, és
alakulnak baráti kapcsolataim is, egyre jobban elfogadom önmagam,
már nem látom magam olyan sötét színben, 
az edigi szégyenérzetem folyamatosan foszlik szét.

Pár hónappal később:

Az idei állítások nagyon megerősítettek, jobban tudom védeni a határaimat, mint eddig, a férfiakkal szemben is, és ez nálam nagy előrelépés. És legalább ekkora előrelépés, hogy kezdek integrálódni a 20-as korosztályba!!! A sajátomba, most először.

És évek óta először megengedem magamnak a lazítást, mert végre tudok is lazulni, évek óta (kb.14 év után) először, újra jól érzem magam közösségben. Nagyon nagy gyógyulás ez nekem. Míg korábban megtűrtnek éreztem magam, nem szerettem közösségben lenni, és csak elviseltem, úgy most én szólok az illetékeseknek, hogy hívják össze a csapatot. (Társasozunk, eszünk, iszunk.) :D Köszönöm a segítséged, Alexa

__________________________________________________

A CSALÁDÁLLÍTÁSOK SORÁN OLYAN SZEMPONTBÓL FIGYELHETEM MEG ÉLETEM HELYZETEIT, AMELYBŐL A MINDENNAPI ÉLETBEN SOHASEM. ELFOGADÓ, BARÁTSÁGOS ÉS BIZTONSÁGOS LÉGKÖRBEN NAGY SEGÍTSÉGET KAPTAM PÁRKAPCSOLATI KÉRDÉSEIMBEN, VÁLASZOKAT KAPTAM AZ EREDETI CSALÁDOMBÓL HOZOTT PROBLÉMÁIMRA. SEBEK GYÓGYULTAK BE, ÉS UTAK NYÍLTAK. KÖSZÖNÖM. RX.
______________________________________________________
 
Számomra nagyon tanulságos és fölöttébb izgalmas volt a tegnap délután. Ma egész nap, és azt gondolom, még sokáig a hatása alatt leszek és maradandó érzésekhez jutottam - nemcsak a magam, de a mások témája által is.
Hálás szívvel köszönöm neked!
S. Csillag
______________________________________________________
 
Kedves Zsuzsa!

Nagyon köszönöm, hogy csoportos alkalmaid és személyed által még inkább elmélyülhetek önmagam megismerésében.

A családállítás során a bennünk zajló érzések, gondolatok kivetülnek, megszemélyesednek előttünk a térben és ezáltal megértésük könnyebbé válik, mivel teljesen más szemszögből nézhetünk rá magunkra és másokra. Egy-egy élethelyzet védett környezetben történő újbóli megtapasztalása  nagymértékben segíti a továbblépésünket, a gödörből való kijutásunkat. 

Az állítások jelentősége csak később derül ki, amikor az élet megértésének hatalmas kirakójátékában piciny részek helyükre kerülnek. Alkalomról-alkalomra egyre több és több látható ebből a csodálatos képet ábrázoló puzzle-ből.

További sikeres munkát kívánok! 
Köszönettel: Mónika

________________________________________________________

...És nem utolsó sorban köszönöm Neked és a résztvevőknek az alkalmakat, amiken ott tudtam lenni. Hatalmas élmény minden egyes alkalom függetlenül attól, hogy állítok-e vagy „csak” segítek.

Megtapasztalni érzéseket, hangulatokat tudván, hogy azok biztosan nem a sajátjaim, hanem valahonnan kapom azokat, egyszerre félelmetes és felemelő érzés.

Félelmetes, mert minden tanult tudásunkkal megmagyarázhatatlan az, amit ezeken az alkalmakon megtapasztalok, ugyanakkor felemelő, mert a tapasztalati tudást erősíti meg bennem, hogy nem vagyunk magunkra hagyva ebben a földi világban. „Nem félek senkitől, Hisz Te vigyázsz reám”

Félelmetes, mert ésszel nem lehet felfogni, de felemelő, mert hatalmas erővel bír. Ezt elmagyarázni nem lehet. Ezt meg kell élni!

Csak hálával tudok gondolni mindenkire, aki elhozza gondjait az állításokra, és Rád is, aki megteremted a lehetőségét a megélésnek.

Marian

_________________________________________________________

Először is köszönöm az invitálást, jól éreztem magam (miközben teljesen lefáradtam). Nagyon intenzív megtapasztalás volt, és olyan "hihetetlen" is egyben. Ha valaki kívülről benéz az ablakon azt láthatja (szerintem), hogy sok nő némán áll ide-oda, néha sírnak, néha nevetnek, és csak legyintene a kezével, mondván "dilisek”. Ezt a dolgot valóban nem lehet elmagyarázni, hogy mi is ez valójában, ahhoz, hogy bármilyen szinten megértse az ember, át kell élni!! Mondom ezt úgy, hogy soha nem vettem részt hasonlón, és ideges voltam, nem inkább izgultam, mint aki nem tudja, hova megy, és mi fog történni vele...

Amikor az első állítás megtörtént, az alatt kezdi "kapizsgálni" az ember, mi is történik... Nem megérti, csak "kapizsgálja"... Megmondom őszintén, hogy egy darabig azon motyogtam magamban, hogy engem ne kérjen fel senki képviselőnek, mert biztos nem tudnám, mit kell csinálni... aztán amikor fel lettem kérve "falnak", nem kellett "tudnom" semmit, mert beindultak a dolgok maguktól... Ezért mondom, hogy át kell élni, mert én is abban az állításban értettem meg igazán, hogy mi is ez, mert a test - vagy nem is tudom, hogy fejezzem ki magam, - tulajdonképpen az én döntésem nélkül cselekszik, érzéseket produkál.

Szerintem ezek az emberek bátrak, hogy felvállalnak egy-egy ilyen állítást, hiszen nem lehet tudni, mi bontakozik ki belőle, mit fog megtudni... Hihetetlen érzelmi sokk volt tulajdonképpen, olyan érzelmi tömeg mozdult meg abban a kis teremben... Engem pl. a lányát elengedni nem tudó hölgy esete nagyon megérintett... és az a "kis" sírás még talán jól is esett, amikor pedig a másik hölgy felkért, hogy képviseljem az édesanyját... pfú, na az is nagyon "érdekes" volt, ha nem élem át (hidegrázás, melegség, hányinger stb.) valószínű, el sem hiszem, ha valaki mesélt volna róla.

Talán dióhéjban ennyi. Ja, még valami nagyon fontos: valóban elhiszem, hogy megtaláltad az utad és megértem, hogy akár Budapestről is eljönnek hozzád, végtelen türelem, megértés, lelkiség, kedvesség... és még sorolhatnám - van benned.

Sári Balázsné Ágnes

_________________________________________________________

... érdekes és meggazdagító volt számomra az a szombat, amikor ott voltam veletek. Nehéz ezt szavakba rögzíteni, nem is kínozom magam vele, csak egyszerűen jó volt látni, hogy az ott levők akartak kezdeni valamit az életük odakozmált dolgaival, és hajlandók voltak ennek megfizetni az árát. Mertek őszinték lenni, annak minden következményével együtt. Talán az is mondatja ezt velem, hogy rengeteg időmet rabolták el olyanok, akik tkp. nem akartak változtatni semmin, csak könnyebb volt végig nyávogni az életet és sajnáltatni magukat... Szóval jó volt és köszönöm. Valószínűleg előfordulok még majd nálatok.

Üdvözlettel: Klári

_________________________________________________________

...Összességében elmondhatom, hogy a család- és rendszerállítás megtanított arra, hogy valóban tiszteljem embertársaimat, valamint arra, hogy ne ítélkezzek mások felett és, hogy létezik, létzhet egyfajta bizalmi elköteleződés idegen emberek között is. Bebizonyosodott számomra, hogy a családnak, mint rendszernek hatalmas ereje van, amely attól függően, hogy mennyire értjük és tiszteljük, pozitív és negatív energiákat sugároz felénk. Ezért fontosnak tartom, hogy komolyan vegyem ezt a típusú együttélési formát. Úgy gondolom, hogy tisztában kell lennünk múltunkkal, családunk múltjával, ahhoz, hogy a jelenben kiegyensúlyozott, harmonikus életet élhessünk. Ennek elérésében a család- és rendszerállítás nagy segítséget nyújthat azoknak, akik változtatni szeretnének életükön, akik olyan helyzetbe kerültek, amelyből nem találják a kiutat, akik életükben valamilyen formán elakadtak és önerőből nem képesek továbblépni.

Eszter

________________________________________________________

Kedves Zsuzsi!

Nagyon szépen köszönjük a segítségedet, tudásodat a családállításban. Mindkettőnknek nagyon sokat jelentett.

Tisztelettel és Szeretettel: Zs. és Zs.

________________________________________________________

Szeretném elmondani és megköszönni, amit az elmúlt közel egy év alatt megtapasztalhattam a csoportos családállítások és a személyes konzultációk során. 
Minden alkalommal mintha egy másik, varázslatos világba csöppentem volna; akár segítő résztvevőként, akár saját állítást kérőként vettem részt. A kedvességed, türelmed, ítéletmentességed sokat segített a megnyílásban.
Eredetileg egy hosszú évek óta tartó krónikus (és a nyugati orvoslás szerint gyógyíthatatlan) betegség miatt mentem el (és kíváncsiságból is, mert olvastam néhány könyvet Bert Hellingertől), de nemcsak a betegségtől szabadultam meg, hanem egy lassú, szinte észrevehetetlen folyamat során megtapasztaltam az életöröm érzését is. Jobban megismertem és megértettem önmagamat, és a családomat is.
Köszönöm,
Judit

________________________________________________________

A családállítás megerősít. Energiával és erővel tölt fel. Akkor is, ha a saját életem nehézségeit szeretném megoldani, de akkor is, amikor mások kérnek, hogy segítsek az ő elakadásaik megoldásában. Rávilágít arra, hogy milyen sok út, milyen sok lehetőség van az életben, ha rászánjuk magunkat arra, hogy változtassunk. Ezen - a sokszor nem könnyű - úton kísérsz bennünket végig a családállítások során úgy, hogy végig biztonságban érezhetjük magunkat melletted. Nem hagysz magunkra a munkában, végig fogod, a kezünket mégis ránk bízod a "nehezét". Nem helyettünk oldod meg problémáinkat, hanem nagy odaadással és empátiával kísérsz bennünket az úton!

Igazából csak annyit akartam leírni, hogy a tegnapi állítás (bár valami másra számítottam) megerősít abban, hogy erős vagyok. És ezt nagyon köszönöm. Olyan jó tudni, még ha egyelőre nem is érzem mindig, hogy milyen erős vagyok, és hogy minden nagyjából rendben van bennem. Erre lég jól lehet támaszkodni!

Fruzsi

_________________________________________________________

Örülök, hogy találkozhattam Zsuzsival és a családállítással.

Először 'csak' azért mentem, hogy a még soha nem tapasztalt önbizalmamat megtaláljam.

Tíz hónapig jártam az állításokra, eleinte, mint segítő, később már mit állító.

Volt olyan állításom, ami után már másnap erősen érezhető volt a változás. Ez olyan állítás volt ahol az energiámat kaptam vissza. Az energiától viszont lassan fokozatosan változott meg az életem. A tíz hónap alatt átformálódtam. Már ha akarnék se tudnék olyat csinálni, ami elvon az 'itt és most' - tól. Olyan érzésem van, mintha hosszú álomból keltem volna fel. Idő kell, míg hozzászokok az új helyzethez, de élvezem a feladatot.

Nagyon jó dolog volt a humanisztikus tanácsadás, ami segített megismerni önmagam.  Már nem dolgozok magam ellen mások érdekéért. Nem olyan ember akarok lenni, aki megfelel másoknak, hanem olyan, aki azt az életet éli, ami ki van jelölve a számára. A humanisztikus tanácsadást ajánlom mindenkinek, aki reális képet akar kapni magáról. 

Zsuzsi segítségével, több évtized után, a kezembe kaptam az életem. Ez olyan érzés, mint amikor a gyermeked adják először a kezedbe. Kezdetben aggódsz, bizonytalan vagy magadban, de idővel ezek az érzések elmúlnak és az öröm és boldogság érzései lépnek a helyükbe.

Sz N

________________________________________________________

Drága Zsuzsa, 

hazafelé a vonaton azt gondoltam, még aznap éjjel, hazaérve elküldöm a köszönő soraimat, de aztán akkor már csak a kispárnámra meg a párom köszönésére volt erőm.

Így 5-6 nappal az állítás után is érzem a közös munka energiáit és eredményét, a szomorúságot, a "kivert-kutya-érzést", a vágyódást a szüleim után és végül a megbékélést. 

Köszönöm, hogy jelen lehettem és köszönöm a segítséged. Ahogy érnek és oldódnak a dolgok, idővel biztosan szeretnék még menni! Szeretettel:

Nania 

__________________________________________________

Verselet, melyet szeretet nyelve keletkeztetett: 

 

Remek emberek nemes cselekedetre jelentkezve

szent helyet teremtenek,

Melyen eleve elrendelt szerepekbe belehelyezkednek,

Eredetekre feleleteket keresnek,

De nyelvek meg nem erednek,

Helyette csend, fegyelem teret nyernek,

Szemek szemekbe belefeledkeznek,

Kezek kezekbe beletemetkeznek, megremegnek,

Szellem, gyermek, test megjelennek,

Jelenetek megelevenednek,

Feleletek felderengenek,

Fejek felemelkednek szeretetteljesen,

Felfedezve: Veletek lehetek kerek!

 

Zsuzsinak Szeretettel:

Mihály Anikó

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" 

Mindenkinek köszönet, aki véleményének vállalásával, tapasztalatainak megosztásával hozzájárult a módszer terjesztéséhez és ahhoz, hogy a bizalom és biztonság érzése erősödjön azokban, akiknek ez még szükséges az első lépés megtételéhez!

Csoma Zsuzsanna Éva

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 56
Heti: 19
Havi: 1 640
Össz.: 198 437
Oldal: Résztvevői vélemények
Csoma Zsuzsanna Éva Család- és Rendszerállítása Debrecenben - © 2008 - 2019 - csaladesrendszerallitas.hupont.hu