Csoma Zsuzsanna Éva Család- és Rendszerállítása Debrecenben

******* EGYÉNI ÉS CSOPORTOS CSALÁDÁLLÍTÁS, RENDSZERÁLLÍTÁS ******* ÖNISMERETI-, ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÁS, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS

Mit tudok nyújtani?

Csoportos vagy egyéni terápiás közös munkát.

 

Természetesen a Családállítás és/vagy Rendszerállítás módszerével lehetőség van terápiás csoportban foglalkozni egy-egy témával, elakadással. Ehhez nyitottságra van szükség, hogy bizalommal elfogadja az illető a csoport empátiáját, segítő szándékát, ítéletmentességét és megtartó erejét.

Ebben a közös munkában vállalom a terápiás segítséget, az együtt haladást, kísérést. S a feldolgozás ideje alatt, ha szükségét érzed a támogatásnak, rendelkezésre állok e-mailben vagy telefonon.

(A Következő csoportos alkalom menüpont alatt megtalálhatod a legközelebbi csoportmunka időpontját és helyszinét.)

Ha nincs rendben az egészséged, akkor hasznos módszer az Egészség állítás csoportban felhasználva a Szomato Dráma kötetlenebb módszerét. Ezzel a módszerrel találkozhatsz a testrészeiddel, szerveiddel képviselőkön keresztül és hasznos információhoz juttathatnak. Pl. Mire lenne szüksége a beteg szervnek? Mi használna jelen állapotában? Mit tehetnél azért, hogy jobban érezze magát? Esetleg az is kikristályosodhat, hogy melyik családtagodat képviseli az a szerved, amelyik betegséggel, fájdalommal akar neked valamit jelezni, mert a testünk sokszor így jelzi, ha valamire vagy valakire jobban oda kellene figyelnünk.

 

Akik zárkózottabb és bizalmatlanabb természetűek, nagyobb biztonságban érzik magukat, ha egyéni terápiában vehetnek részt, ezért

lehetőség van egyéni munká-ra is:

egyszerüen csak beszélgetésre, ha arra van igényed,

családállításra figurákkal,

humanisztikus tanácsadás-on való részvételre, majd projektív terápiás munká-ra külön egyeztetés után. Ennek a sorrendnek betartása fontos.

(További információ a jelentkezéshez a Lélekkuckó menüppont alatt található.)

Az egyéni állítások felülete egy asztal a Lélekkuckóban. A képviselőket kis figurák helyettesítik. Te magad vagy, aki berendezed a családáálítás mezejét, és beleérzed magad a figurák helyébe. Az érzéseid és a kérdéseim vezetnek tovább. 

A Humanisztikus tanácsadás kognitív munka: egy bővebb élettörténeti adatlap kitöltése után, - amihez elengedhetetlenül szükséges a születés időpontjának viszonylag pontos ismerete - egy konkrét kérdéskörre fókuszálva 2x 50 perces konzultáció keretében tudunk foglalkozni:

önismerettel,

tájékozódhatunk az energetikai, pszichikai blokkok, pszichés struktúrák erővonalairól,

kapcsolati és családdinamikáról,

mintázatkövetésről,

működésmódokról a változás, változtatás lehetőségeit közösen keresve.

Célunk ebben a közös humanisztikus munkában az ember egyediségének megtalálása, a felnőtt én működésbe hozása, a mozgatórugók feltárása, a személyiséget alkotó karakterek harmonizációja, a tudatosság és önálló belátás elérése, új, egyedi útra és megoldásra való rátalálás, saját döntés segítése ítélet és előítélet mentes együttlétben.

Mindez hozzásegíthet - többek között - a hellingeri dinamikák feltárásához, a lehetséges terápiás munka (Családállítás, Projektív terápia) útjának kialakításához.

 

Kimondottan Önismereti konzultációra is van lehetőség, ami szintén 2x 50 percben történik az alábbi kérdéskörben mozogva:

Mik az erősségeim, mik az erőforrásaim, amiket mozgósítani tudok?

Mi az az erőforrás, amit eddig nem ismertem fel magamban, nem integráltam, vagy éppen kizártam működésmódjaim közül?

Milyen energiák rejlenek bennem, mik mozgatnak és hogyan vehetem át felettük az uralmat?

Milyen mintázatok szerint cselekszem?

Milyen kapcsolati minták jellmeznek?

Hogyan változhatok, lehetséges-e fejlődés cselekvési sémáimban, a rám jellemző tulajdonságokban?

Ezekre és hasonló kérdésekre kereshetjük együtt a választ.

Akár pároddal együtt is jöhettek, hogy jobban ismerjétek és megértsétek egymás  reakcióit és működésmódjait.

 

A Projektív terápiáról a következő oldalon tájékozódhatsz, ha elolvasod a tanárommal, Rákos Péterrel készült interjút.

Előzetesben annyit, hogy ez a különös módszer a bennünk lévő energiák, személyiség részek, énállapotok, archetipusok térben való megjelenítése módján juttat - sokszor másképp hozzá nem férhető, - a tudattalanunkban megbúvó információhoz. A bennünk lévő információ pedig minden esetben közelebb hoz önmagunkhoz, ami által növekszik önismeretünk és így a kezünkben tarthatjuk az addig esetleg minket uraló energiák gyeplőjét.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 69
Heti: 193
Havi: 939
Össz.: 194 051
Oldal: Konzultációs lehetőségek
Csoma Zsuzsanna Éva Család- és Rendszerállítása Debrecenben - © 2008 - 2018 - csaladesrendszerallitas.hupont.hu